29/02-2024

LTK Årsmöte

Styrelsen hälsar alla medlemmar i LTK hjärtligt välkomna till föreningens årsmöte.


Tid:20 mars 2024, kl. 18:00
Plats:LHC Lounge

Gumpekullavägen 3, Linköping


Motioner till årsmötet skall vara Styrelsen (kjell@linkopingstk.se) tillhanda senast 2024-03-13.


Föredragningslista, Budget, verksamhetsberättelse och övriga handlingar kommer att finnas tillgängliga senast den 13/3 via inloggning till medlemssidan på SvenskaLag. Om du har glömt inloggningsuppgifter till SvenskaLag kan du följa denna länk:

https://www.svenskalag.se/fragor-och-svar/allmant/5/jag-har-glomt-mina-inloggningsuppgifter


På mötet kommer en ny styrelse och ordförande att väljas.

Styrelsen lägger inför årsmötet förslag om en stadgeändring som innebär införande av ett höst och ett vårmöte i stället för som nuvarande ordning med årsmöte i mars. Anledningen är att en del av de beslut som fattas vid årsmötet som till exempel val till styrelsen och presentation av budget och verksamhetsplan bör avhandlas innan det nya verksamhetsåret i stället för som nu när detta redan inletts. Frågan om beviljande av ansvarsfrihet för styrelsen avseende förvaltningen under föregående år kommer som nu avhandlas på vårmötet.


Anmälan om att delta vid årsmötet skall göras via mail(info@linkopingstk.se) senast den 13/3


Valberedningen består av:

niklas@pnmmusic.se , jossan@linkopingstk.se

och andca1337@gmail.com


Vi uppskattar alla förslag på nya ledamöter.


Välkommna!

15/11-2023

Lyckad tävlingsresa till Ystad!

Vilket LTK-gäng som i helgen åkte till Ystad på tävlingsresa. Fyra roliga och intensiva tennisdagar tillbringade detta gäng i Ystad då Indoor & Atlantfonder Cup spelades! LTK kom med 8 pigga och taggade spelare samt coacherna Johan och Jossan


Långhelgen bjöd på spännande matcher, pizzahäng, skratt, bus, allsång i LTKs minibuss, sena nätter, mysiga frukostar, mycket teambuilding och nya tenniskompisar.
Kom vi hem med någon pokal då?!?! Jajjamensan, visst gjorde vi det! Stort grattis till Linnéa som vinner klassen FS18, och till systern Astrid som tar hem andra platsen i FS18


Stort grattis till alla åtta spelare som gör en fantastisk tävling med så fin attityd, inställning och prestation i alla spelade matcher!!!
Stort tack till vår styrelseledamot och tennisvän Mats med fru Lena för att vi fick bo i ert mysiga hus under tävlingen

17/10-2023

Stor succé för LTK i utomhus RM

Succé för LTK under RM


LTK deltog med åtta spelare i åldrarna 14 - 88 år när regionsmästerskapen

(Östergötland, Södermanland, Närke och Gotland) för region öst avgjordes i Örebro.

Flera medaljer bärgades till klubben under tävlingsresan som bestod av både yngre spelare som precis nyligen börjat spela licenstävlingar och äldre rutinerade spelare.


I PS 14 vann Joel Eriksson första omgången mot Elliot Skagervik med 6-2,6-0 innan duktiga Dorin Arja blev för svår och det blev förlust med siffrorna 0-6,2-6.

I dubbel spelade Joel tillsammans med klubbkompisen Ivar Broberg där det blev en bronsplats efter en rafflande batalj med förlust i matchtiebreak i semifinalen.


I FD 16 lyckades Astrid Meunier-Lemoine i par med Freja Sjöberg från TK Hobby ta hem silverpokalen. Efter en stabil insats i den inledande dubbeln blev det förlust i en välspelad och spännande final mot Isabelle Davis/Alma Johansson med siffrorna 6-7 2-6.


I Damsingeln blev det silverpokal för Linnéa Meunier-Lemoine efter förlust i finalen mot Lillån TK:s Vasylyna Hladenka med siffrorna 1-6 1-6.


Stort grattis Linnéa för en väl genomförd tävling!


I herrsingelklassen blev det dubbelt LTK i final. LTK:s spelande huvudtränare Johan Claesson tog sig via seger i semifinalen med 6-1 6-3 mot Örebro TK:s Daniel Båthman till final där klubbkompisen Elias Eriksson väntade. Pga regn flyttades matchen inomhus där Johan övertygande vann med 6-0 6-0.

I herrdubbeln spelade LTK:s A-lagskillar Johan och Elias tillsammans där det också blev RM guld för LTK!


LTKs spelartrupp under detta härliga RM bestod av Joel Eriksson, Gerda Banyte, Ivar Broberg, Astrid Meunier-Lemoine, Linnéa Meunier-Lemoine, Elias Eriksson, Johan Claesson (coach och spelare), Stig Johansson, Joséphine Meunier-Lemoine Coach, och Anton Van Nunen, coach.


Stort grattis och bra kämpat alla LTK:are i detta väl genomförda RM!

13/10-2023

Beställ hem era LTK-kläder via våran nya webshop!

Beställ hem era LTK-kläder via vår nya webshop!


Några av kläderna som går att köpa i shopen

En glad nyhet är att Linköpings Tennisklubb nu startat ett samarbete med Intersport Linköping!


Vi är mycket glada för detta, och det blir nu så lätt och smidigt för er alla att beställa klubbkläder direkt i vår egen webshop via Intersports hemsida.


Länk till webshopen: team.intersport.se/linkopings-tennisklubb


Om man redan är, eller blir medlem hos Intersport så tar man även del av deras clubpris.

Glöm inte att lägga till Linköpings Tennisklubb som " min förening" under " Mina sidor" också.

Detta är ett lätt och bra sätt att stötta LTK varje gång man gör ett köp hos Intersport Sverige!


Varmt välkomna att skynda er in på LTKs webshop för att beställa hem era LTK-kläder som hoodies, t-shirts, tenniskjolar, shorts och mycket mer!

7/10-2023

Anmäl dig till höstens kurser!

Vill du börja spela tennis med oss på Linköpings Tennisklubb? Platserna i grupperna försvinner snabbt så passa på att anmäla dig till höstens kurser!


Vi har fortfarande ett par platser kvar i vuxengruppen på onsdagar kl 17-18, samt lördagar kl 14-15. Minitennis för våra allra minsta finns just nu på onsdagar kl 17-18 och lördagar kl 14-15!

31/8-2023

VM och SM medaljer till LTK!

Det är med stor glädje och stolthet vi delar med er om de imponerande prestationerna från våra spelare de senaste veckorna. Vi har fått äran att ha LTK:are som har skördat framgångar på både SM- och VM nivå.


I det nyligen avslutade veteran-SM för cirka två veckor sedan stod LTK starkt med fyra deltagare: Tony Strand, Sofi Rehme, Björn Lidestam och Jenny Tielman van Nunen. Deras fantastiska insatser resulterade i inte mindre än fyra medaljer för LTK.


Sofi säkrade guldet i både damsingel 60+ och damdubbel 60+, där hon bildade ett framgångsrikt par med den före detta LTK-spelaren Anna-Carin Månsson.


Jenny kämpade tappert i damsingel 55+, där det tog slut i semifinalen efter en intensiv match som slutade 3-6, 3-6. Inte nog med det, i damdubbel 55+ lyckades Jenny, likt Sofi, ta hem guldet efter en nervkittlande final som avgjordes med 10-6 i ett supertiebreak.


Efter dessa strålande framgångar begav sig både Sofi och Jenny till Lissabon för att representera Sverige i såväl lag- som individuellt VM. Sofi, som var stolt lagkapten för det svenska 60+-laget, deltog enbart i lag-VM där laget till slut nådde en 13:e plats. Sofi visade sig viktig för laget när hon deltog i både singlar och dubbelmatcher.


Jenny företrädde det svenska 55+-laget som fick tuffast möjliga motstånd i första matchen mot denregerande världsmästaren Italien. Det blev förlust med 2-1. Där efterslog laget Kanada, Storbritaniensamt Australien alla med 3-0 och slutade på en 9:e plats. Noteras kan att Italien återigen slutade som ny världsmästare.


Efter lag-VM kastade sig Jenny in i de individuella mästerskapen med singel, mixed dubbel och damdubbel. Singelspelet nådde åttondelsfinalen, medan mixed dubbeln var nära medalj men slutade i en kvartsfinalförlust.Största framgången kom i damdubbeln, där Jenny i par med Maria Seger kunde kamma hem ett VM-brons! Detta efter förlust mot ett tyskt dubbelpar med siffrorna 6-7 2-6. Vi gratulerar varmt både Sofi och Jenny för deras lysande resultat och för att de fick representera Sverige på VM-scenen.

31/7-2023

Anmälan till KM och sommarfest

Nu är det snart dags att avsluta sommarsäsongen på ett riktigt spektakulärt sätt - med en Klubbmästerskapstävling (KM) och en minnesvärd sommarfest!


Datum att markera i era kalendrar: 23-26 augusti

31/7-2023

Anmäl dig till sommarens sista vuxenläger 

Efter 2 härliga veckor med många spelare är det endast ett ända vuxenläger kvar. Det finns fortfarande platser kvar till intensivlägret som går vecka 33.


Träningarna är mellan 18-20 varje vardag.

24/4-2023

SM GULD!!

SM-GULD!!

Sofi och Jenny kan nu titulera sig som vinnare av lag SM i damer 45 efter att slutspelet spelades nu i helgen.

I semifinalen ställdes Linköpings TK mot Näsbypark i en spännande match där singlarna slutade 1-1. Dubbeln fick därför avgöra matchen där Sofi och Jenny lyckades vinna med 10-4 i ett avgörande matchtiebreak.

I finalen mötte de SALK, där dubbeln än en gång fick avgöra matchen. Sofi och Jenny var dock inte att stoppa och kämpade hårt för att ta hem segern. Efter att ha räddat hela fem setbollar i första set vann de till slut med 7-6, och sedan vann de andra setet med 6-2.

19/4-2023

Mjärdevi Tennispark öppet!

Bana 1 & 2 på Mjärdevi Tennispark är äntligen bokningsbara!!🎾🎾

Lagom till det fina vädret öppnar vi nu upp bana 1 och 2 för bokning! Även dom andra två banorna kommer vara bokningsbara så småningom. ☀️☀️⏳

Se till att ta vara på det fina vädret och spela på Linköpings finaste tennisbanor!🎾🎾☀️☀️

För bokning och köp av sommarkort, besök Linköpings tennisklubb på MATCHi via länken:  Linköpings Tennisklubb (matchi.se)

9/4-2023

Jenny och Sofi uttagna till VM!

Fantastiska nyheter! Jenny Tielman van Nunen och Sofi Rehme har blivit uttagna till Lag-VM i Portugal som hålls i augusti.


Jenny kommer att spela för damernas 55-lag och Sofi kommer att vara kapten för damernas 60-lag.


Innan dess spelar dom lag-SM-slutspelet i slutet av april. Vi önskar dem lycka till i båda tävlingarna!

9/3-2023

LTK Årsmöte

Styrelsen hälsar alla medlemmar i LTK hjärtligt välkomna till föreningens årsmöte.


Tid:29 mars 2023, kl. 18:00
Plats:Klubbrummet, Korpen Collegium, Teknikringen 7, Linköping


Motioner till årsmötet skall vara Styrelsen (kjell@linkopingstk.se) tillhanda senast 2023-03-22.


Årsmöteshandlingar kommer att finnas tillgängliga en vecka i förväg.


På mötet kommer en ny styrelse och ordförande att väljas.


Valberedningen består av:

niklas@pnmmusic.seochjossan@linkopingstk.se.

Vi uppskattar alla förslag på nya ledamöter.


Fika kommer att serveras, välkomna!

8/3-2023

Sommarens kurser

SOMMARENS KURSER FÖR BARN OCH UNGDOMAR:


Sommarläger barn vecka 25, 19-22 juni kl 9:30-15:00

Lägeravgift: 1250 kr

Åldersgräns: 5 år - 15 år


Sommarläger barn vecka 26, 26-30 juni kl 9:30-15:00

Lägeravgift: 1450 kr

Åldersgräns: 5 år - 15 år


Ungdomsläger vecka 26, 26-30 juni kl 16:00-18:00

Lägeravgift: 1200 kr

Åldersgräns: 15 år - 20 år


Sommarläger barn vecka 27, 3-7 juli kl 9:30-15:00

Lägeravgift: 1450 kr

Åldersgräns: 5 år - 15 år


Ungdomsläger vecka 27, 3-7 juli kl 16:00-18:00

Lägeravgift: 1200 kr

Åldersgräns: 15 år - 20 år


SOMMARENS LÄGER OCH KURSER FÖR VUXNA:


FÖRSOMMARTENNIS: 10 speltillfällen med start onsdagen den 19 april kl 18:00-19:00.

Träning varje onsdag med start vecka 16. Försommartennisen avslutas med internt matchspel fredagen den 16 juni kl 16:00-18:00.

Träningsavgift: 1750 kr.

Spelnivå: Nybörjare, medel och avancerad


INTENSIVLÄGER VUXEN VECKA 24, 12-16 juni kl 18:00-20:00

Träningsavgift: 1650 kr

Spelnivå: Nybörjare, medel och avancerad


INTENSIVLÄGER VUXEN VECKA 26, 26-30 juni kl 18:00-20:00

Träningsavgift: 1650 kr

Spelnivå: Nybörjare, medel och avancerad


INTENSIVLÄGER VUXEN VECKA 27, 3-7 juli kl 18:00-20:00

Träningsavgift: 1650 kr

Spelnivå: Nybörjare, medel och avancerad


PRIVATLEKTIONER ERBJUDS HELA SOMMAREN!

Pris: 600kr / timme

Paketpris: 2750 kr för 5 privattimmar

Bokas enligt överenskommelse med någon av våra privattränare Johan Claesson och Joséphine.


Anmälan görs med mail till info@linkopingstk.se eller i vändande mail till jossan@linkopingstk.se.

Träningsavgiften swishas till LTK 123 554 50 33. När betalning är inkommen är din plats garanterad.

Observera att det är ett begränsat antal platser till våra sommarkurser.


VARMT VÄLKOMNA ATT ANMÄLA ER TILL SOMMARENS ALLA ROLIGA TENNISAKTIVITETER!

6/3-2023

Starka insatser av Björn och Tony

Årets upplaga av Tabersdalen Indoor 2023 spelades för några veckor sedan och LTKs Tony Strand lyckades efter att ha besegrat Christopher Dencker i en spännande final som slutade 4-6, 6-4, 10-8 knipa första platsen i HS nivå 5-7!


I HS55, vann även LTKs Björn Lidestam finalen mot Tommy Karlsson med siffrorna 6-3, 6-2 i Tabergsdalen efter en stark turnering.


Både Tony och Björn spelade sedan 2 veckor senare Maflobe Open i Gislaved.


Björn lyckades via tre vinster ta sig vidare till finalen där Tommy Karlsson återigen stod på andra sidan nätet. Tyvärr blev det denna gång förlust efter en tight match där siffrorna skrevs 4-6, 3-6.


Även Tony gjorde återigen en bra tävling, men trots en stark insats i en extremt jämn grupp, gick han inte vidare från gruppen.


Grattis och bra jobbat säger vi till både Björn och Tony!

6/3-2023

Dubbelt SM-Guld till Sofie i veteran SM 

Under den gångna veckan spelades veteran SM i Danderyds TK där våra LTKare Björn Lidestam, Mikael Hermansson och Sofie Rehme spelade.


I en spännande final vann Sofie Rehme över Vladimira Andersson i damsingel 60 efter en hård kamp med siffrorna 6-2, 2-6, 6-4 och kunde därmed kora sig själv som mästare.

Men det var inte bara i singel som Sofie visade sin talang. Tillsammans med Anna-Carin Månsson som också är en tidigare LTK spelare vann hon även damdubbel 60. Finalen spelades mot Sofie Björling och Charlotte Holm. Sofie och Anna-Carin imponerande och vann matchen med 6-4, 6-2.


Mikael Hermansson lyckades kamma hem ett tredje pris från tävlingen i herrdubbel 45 tillsammans med dubbelpartnern Pedro Fierro. I semifinalen blev det tufft motstånd i form av det första seedade paret Martin Lager och Jonas Nilsson där det tyvärr blev förlust med siffrorna 6-1 6-1.


Grattis säger vi till alla spelare för medaljerna och bra insatser!

20/2-2023

Serieseger för Jenny och Sofie

I helgen spelades match 9 av 10 i högsta serien för damer 45+ och det står redan nu klart att Sofie Rehme och Jenny Tielman van Nunen vinner årets serie.


Efter 9 raka vinster och makalösa 26-1 i matchskillnad väntar nu SM-slutspel under april månad. Förra årets upplaga resulterade i en silver medalj men i år hoppas vi självklart på en guld peng!


Grattis och lycka till i slutspelet!

16/1-2023

LTKs nyhet för året!

10/1-2023

Linköpings Tennisklubb anslutna till Sponsorhuset!

Nu finns Linköpings Tennisklubb anslutna till Sponsorhuset. Det är ett otroligt enkelt sätt att stötta Linköpings Tennisklubb när du handlar eller bokar hotell på nätet. Går du till butiken (finns över 600 st) via Sponsorhuset så får både du själv och Linköpings Tennisklubb pengar tillbaka.


Inget blir dyrare för dig som handlar. Genom att börja använda Sponsorhuset och gå igenom deras bonusstege så får du en Biobiljett och stödjer Linköpings Tennisklubb med hela 50 kr.


OBS! Tänk på att du som handlar eller bokar hotell via företaget nu kan göra detta via Sponsorhuset. Kom igång här och tipsa gärna era vänner


https://www.sponsorhuset.se/linkopingstk/intro